Takarnet24

A Takarnet24 projekt célja, hogy az ingatlanforgalmat mindenki számára biztonságossá, az elektronikus adatszolgáltatásokat pedig egységessé, egyszerűbbé és könnyebben elérhetővé tegye.

Az ügyfelek a Központi Ügyfélkapus regisztrációjukkal a www.foldhivatal.hu portálra belépve, közhiteles információkat kaphatnak a hét minden napján, 0-24 órában az ingatlanok nyilvántartási adatairól és az adatokban bekövetkezett változásokról is. Így nem csak közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok stb. használhatják e rendszert és elérhetőségének munkaidőre történő korlátozása is a múlté.

A szolgáltatások egyszerű internetes böngészőprogrammal vehetők igénybe, emellett csupán PDF-megjelenítő alkalmazás és e-Szignó program telepítése szükséges (mindenezek díjmentesen letölthetők).

A felhasználó csak az igénybe vett szolgáltatások után fizet: e-hiteles tulajdonilap-másolatért 3600 Ft-ot, nem hiteles tulajdonilap-másolatért 1000 Ft-ot, térképmásolatért (helyszínrajzért) pedig 2400 Ft-ot kell fizetni OTP Bankon keresztüli átutalással.

(VÁTI sajtóközleménye)