Ingatlan.com

Az ingatlan.com 1997-ben bejegyzett domainnév, ma Magyarország piacvezető ingatlanhirdetési portáljának a neve. Tulajdonosa az Arkon Zrt.

Az oldal fejlesztői és üzemeltetői az ingatlanpiac szereplőinek (magánszemélyek, ingatlanközvetítők, ingatlanfejlesztők, üzleti ingatlannal rendelkezők) nyújtanak világszínvonalú internetes szolgáltatásokat, ingatlanközvetítéssel nem foglalkoznak.

Az ingatlan.com küldetése, hogy olyan adatbázis legyen, amelyben szerepel az összes magyarországi aktuálisan eladó és kiadó, magánszemélyek és cégek által hirdetett ingatlan. Célja, hogy minden hirdető megtalálja a vevőjét vagy bérlőjét.

Az oldalon több mint 50 000 érdeklődő fordul meg naponta, több mint 276 ezer ingatlanhirdetés van az adatbázisban, ahol 1470 ingatlaniroda, valamint több tízezer magánszemély kínálata található meg. (2011-es adat)

Története

Az ingatlan.com az egyik legrégebbi magyar site. A céget 1998-ban Mészáros Dávid, építész egyetemista alapította. Az akkor még „lakatlan” online ingatlanpiaci terep időközben benépesült (2003–2004-től megjelentek az egyre komolyabb, nemzetközi gazdasági háttérrel is rendelkező konkurens cégek), ám az ingatlan.com-nak sikerült megtartania vezető pozícióját.

Díjai

Az ingatlan.com-ot fejlesztő Arkon Zrt. 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is felkerült a Deloitte Technology Fast 500 EMEA és a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listájára.

A honlap 2008-ban elnyerte az Év Honlapja különdíját, a Superbrands és a Business Superbrands minősítést, valamint az Európai eKiválóság-díjat.

2007-ben eFestival „best practice” különdíjjal jutalmazták.

ingatlan.com család

Az ingatlan.com család második tagja, az utcakereső.hu és a településkereső.hu 2003-ban indult, az alaprajz.com 2006-ban kezdte működését, míg az ingatlanmagazin.com-ot 2007-ben indították.