Felvonó

Magyarországon már a tíz méter magas lakóépületekben is kötelező felvonót kiépíteni. Régen ez a határt 13,65 méternél húzták meg, ezért a négyemeletes épületekre sokszor nem vonatkozott. A világtendencia a nyolc méteres magasságtól kötelező liftépítés, ami már a háromemeletes épületeket is érinti. Németországban sokkal jellemzőbb a 2-3 emeletes épületekben is a felvonó, de ez a magasabb életszínvonallal is összefügg.

Ha utólag telepítenek liftet az épületbe, akkor hagyományos felvonónál 1,4×1,6 akna elegendő, azakadálymentesítési törvénynek is megfelelő lift aknája pedig 1,6×1,8m, fülkéje 1,1×1,4m, az ajtónyílása 0,9×2 méter. Az aknát mindenképpen el kell határolni.

Felvonópiac

Ma a nagyokon kívül legalább 50-60 (pár fős) felvonószerelő vállalkozás tevékenykedik a piacon. Jelenleg magyar cég már nem nagyon gyárt felvonókat, hanem külföldről vásárolnak és csak felszerelik. A szocializmusban három nagy cég volt: a Magyar Felvonógyár, a Budapestlift, valamint a Gép- és Felvonószerelő Vállalat.

1990 után a külföldi nagy vállalatok (Schindler, Otis, Kone) felvásárolták ezeket a cégeket.

Felvonóépítés

Költségek

Egy átlagos 3-4 emeletes bérházban, ha van megépített (falazott, burkolt), kialakított liftakna és a méretei is megfelelőek, akkor (2010 decemberi áron) nettó 5-6 millió forintért már kivitelezhető egy lift. Az árat befolyásoló tényezők között szerepel, hogy kültéri vagy beltéri lesz-e a lift, valamint, hogy a burkolat milyen anyagú (haidekker háló, betonyp-lap, biztonsági üveg stb.).

A felvonó ára 12-14 méteres emelési magasságig kiviteltől függően kb. 6-7 millió forint, a toronyszerkezet kialakítása pedig kiviteltől függően 1,5-3 millió forint.

A felvonó ára mellett egyéb költségek is felmerülnek. Így a tervezési díj (engedélyezési tervdokumentáció) 200-250 ezer forint, a szerelés munkadíja 500-700 ezer forint, a hatósági átadás díja pedig kb. 200 ezer forint. Ezek azonban nem többletköltségek, hanem a vállalási ár részei.

Néhány kerületben pályázni lehet rá és előnyt jelent az akadálymentes kivitel.

Előkészítés

A gyakorlat szerint, ha a liftet kivitelező cég megállapodik a megrendelővel (pl. társasház), a szerződéskötés után két héten belül elkészítik a berendezés terveit, és az engedélyezési tervdokumentációt.

Ezzel párhuzamosan megrendelik a berendezést a gyártó cégtől, illetve megkezdik a gyártást. Ez kb. 6-12 munkahét.

Ezután benyújtják a terveket az egyik akkreditált szervezethez, ők szakmailag ellenőrzik, felülvizsgálják és jóváhagyják. A dokumentáció birtokában a megrendelő benyújtja az építési engedély kérelmet a helyi elsőfokú építésügyi hatósághoz (önkormányzat, műemlékvédelem). Ennek elbírálása általában 30 nap, plusz a jogerőre emelkedés 15 nap.

 

Elevator Shaft

Utólag beépített felvonó egy prágai óratoronyban – LostBob Photos, Flickr

Az építés menete

A kivitelezés a jogerős építési engedély birtokában kezdődik. Az akna (toronyszerkezet) 10-14 nap, a felvonó beszerelése 14-20 nap. Ezután egy akkreditált szervezet megvizsgálja és „átveszi” a liftet. Végül pedig a megrendelő a kapott dokumentumokkal megkéri a használatbavételi engedélyt az engedélyező hatóságtól.

A liftek felszerelése az akna elkészítésével, majd a beméréssel (függőzés) folytatódik a jóváhagyott terv alapján. Kimérik a fülke, ellensúly, aknaajtó közepeket, majd beszerelik a vezetősíneket és az aknaajtókat. Bevezetékezik az aknát, gépházat, felszerelik a felvonógépet, a vezérlést és a fülkét, majd az ellensúlyt is összeállítják. Egy összeszokott csapat két hét alatt „összerak” egy liftet, persze emeletszámtól függően.

Végül következik a járatás, vezérlés beállítása, pontosítás, majd az átadás, ami tanúsítással is együtt jár. Ilyenkor kerül sor a terhelési próbára száz százalékot meghaladó teherrel, valamint a befogatás és az összes villamos, gépészeti berendezés próbájára. Csak ezután kap „üzemet” és tanúsítványt a felvonó.

Felvonótípusok

Köteles liftek

A köteles és a manapság divatos gépház nélküli felvonók egyetlen előnye a nagyobb (1m/sec) sebesség, de kisebb emelési magasságnál ez nem érvényesül. Hátránya, hogy a felvonó aknát több tonnányi dinamikus terhelésre kell méretezni, ami az aknafejben (legfelül) jelentkezik, mivel ide van felfüggesztve a fülke és a 0,5-1,5 tonnás ellensúly is. A mentést (pl. áramszünet esetén) kézzel vagy drága tápegységgel lehet megoldani. A hajtómű mindkét irányban dolgozik és a rezgést (hangot, ami persze nem jelentős) a drótkötelek kiválóan továbbítják az akna falainak.

Hidraulikus liftek

A hidraulikus felvonó összes terhelése az aknasüllyeszték padlóján nyugszik és csak az akna egyik oldalfalán jelentkeznek oldalirányú erők. Sebessége legfeljebb 1,0 (általában 0,5-0,63) m/sec. Az ún. önmentést minden berendezés alapból tudja, vagyis áramkimaradás esetén a fülkét a legalsó szintre engedi és megnyitja az ajtót. A hajtómű csak felfelé dolgozik, lefelé csak a tápegység szelepei nyitnak ki. A tápegység egy tartályban van, olajban. Ennél halkabb nincs, családi vagy társasházban ideális.

Hívóliftek

A hívóliftek a múlt század harmincas éveiben terjedtek el és jó pár helyen még most is üzemelnek. Ezek modernizálása természetesen függ az állapottól és a megrendelő igényeitől.

Fontos szabály: a fődarabokat érintő bármely felújítás után hatósági vizsgálat szükséges és a teljes berendezésnek meg kell felelnie az éppen aktuális szabványoknak. Ez azt jelenti, hogy ha egy ötven éves liften vezérlést cserélnek (ami 4-600 ezer forint), akkor ki kell cserélni a vezetősíneket, az aknaajtókat, a fogókészüléket és akár a hajtóművet is, mivel nem rendelkeznek érvényes műbizonylattal.

Általában olcsóbb az egészet lecserélni.

Étellift vagy kisteher-felvonó

A szakemberek egyre gyakrabban telepítenek magánházakban kisteher-felvonókat (étellift) is. A hivatalos engedélyezési eljárás megegyezik a felvonóéval, az áruk 1,8-2,2 millió forint. Az aknaalapterülete általában 0,8×1,0 méter.

Ülőszékes lépcsőjáró, lépcsőlift

Magánházaknál előfordul az ülőszékes lépcsőjárók kialakítása idős vagy nehezen mozgó személyek számára. A lépcső járófelületére szerelt oszlopokra vagy a falra szerelt pályán mozognak. Egyenes lépcsőre kb. 1,2-1,8 millió forint, kanyarodó lépcsőre 2,3-3,3 millió forint az ár. Másik változata a szállítólapos lépcsőjáró, amely elsősorban kerekesszékes személy számára készül, szintén a lépcső járófelületére szerelt oszlopokra, vagy a falra szerelt pályán mozog. Egyenes lépcsőre 2,5-3,5, míg kanyarodó lépcsőre 3,5-4,5 millió forint az ára.

Home-lift, házi lift

Az ún. home-liftet mozgásukban korlátozott, illetve nehezen mozgó, idős személyek számára fejlesztették ki. 10-12 méteres magasságig nyolc szintet tud kiszolgálni, és kialakításánál fogva tökéletesen alkalmas az utólagos beépítésre. Három-négy nagyobb gyártó évente több ezer darabot épít be szerte a világban, de nálunk legfeljebb négy méteres emelési magasságig engedélyezik.

A felvonóknál a szabvány írja elő az aknasüllyeszték (a legalsó szint alatt) és az aknafej (a legfelső szint felett) méretét. Ez hagyományos felvonónál 1,1 és 3,5 méter, ami utólagos beépítésnél nehezen oldható meg. A Home-lifteknél ez 0,12-0,2 méter süllyeszték, és 2,4-2,6 méter aknafej. Emiatt is népszerű ez a szerkezet.

Forrás: ingatlanmagazin.com