Arkon

Az Arkon Zrt. száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában álló szoftverfejlesztő, honlap-üzemeltető és médiacég. Legismertebb márkája az ingatlan.com.

Cégtörténet


Az időtengely felett az Arkon Zrt. fejlesztései, alatta összevetésül a meghatározó oldalak

A céget 1998-ban Mészáros Dávid, építész egyetemista alapította, hogy létrehozzon egy olyan adatbázist, ahol az ország összes eladó és kiadó ingatlanja megtalálható. Így született meg az ingatlan.com.

2003-ban csatlakozott az alapító korábbi osztálytársa, Korbuly Krisztián, aki azóta nemcsak a cég vezérigazgatója, hanem résztulajdonosa is. A kezdetben filléres gondokkal küszködő „garázsvállalkozás” 2001-ben először termelt bevételt, majd nagy sebességre kapcsolt. 2003–2004-től komoly, nemzetközi gazdasági háttérrel is rendelkező konkurens cégek jelentek meg a magyar piacon, de az ingatlan.com megőrizte vezető pozícióját.

Tevékenysége

Az ingatlan.com család második tagja, az utcakereső.hu és a településkereső.hu 2003-ban indult, az alaprajz.com 2006-ban kezdte működését, míg az ingatlanmagazin.com története 2007-ben kezdődött. Az ingatlanwiki.com első szócikkei 2010-ben íródtak és 2011-ben vált a rendszer mindenki által szerkeszthetővé.

Ingatlantémájú oldalaik mellett a legjelentősebb a Köpönyeg.

Társadalmi felelősségvállalási program keretében alapították a Három Királyfi Három Királylány Intézetet.