Miben Segíthet Az Ingatlanközvetítő?

Mielőtt úgy döntesz, hogy egyedül kezded hirdetni az ingatlanodat, gondold végig, nem éri-e meg jobban egy szakembert megbízni ezzel. Összeszedtünk tíz területet, ahol egy jó ingatlanközvetítő sokat segíthet.

1. Időt takarít meg

Ha kapós az ingatlanod, naponta akár több órádba is kerülhet az érdeklődők tájékoztatása személyesen vagy telefonon. Akár több tucatnyian is megnézhetik az ingatlant, mire megérkezik a valódi, komoly vevő. Ha kevés az időd, ésszerűnek tűnik az ingatlanos megbízása, aki leveszi a válladról a sok-sok felesleges tárgyalás nyűgét, ezzel rengeteg időt takarítva meg neked.

2. Segít a reális ár kialakításában

Bármilyen áruról van szó, az tudja megfelelően megítélni a piaci értékét, aki tisztában van az adott áru keresletével. Ha neked kevés tapasztalatod van ezen a téren, érdemes egy ingatlanközvetítő széles körű piacismeretére hagyatkozni. Ő az, aki össze tudja egyeztetni az igényeidet a piaci lehetőségekkel.

3. Profi szöveget ír és kiemeli a hirdetést

Ha bizonytalan vagy az íráskészségedet illetően, vagy szeretnéd szakemberre bízni az ingatlanod előnyeinek pontos megfogalmazását, bízd a hirdetést egy rutinos közvetítőre. Az ingatlanos a profi szövegezés mellett  kiemelve tudja megjelentetni a hirdetésedet.

4. Előnyös fotókat és alaprajzot készít

Egy jó ingatlanhirdetés előnyös, bizalomkeltő fotók nélkül szinte semmit sem ér. Az ingatlanközvetítőnek gyakorlott szeme van a lakás vonzó részleteinek felismerésére és lefényképezésére.

A profi szöveg és a vonzó képek mellett megkérheted arra is, hogy készítse el a lakás vázlatos alaprajzát, ami hatalmas előnyt jelent a hirdetések között.

5. Helyetted tárgyal, érvel, alkuszik

Ha a meghirdetett ingatlanban laksz, talán ésszerűbb, ha te mutatod meg a lakást az érdeklődőknek. De ha máshol élsz, sokkal kényelmesebb mást megkérdni magad helyett. Bízd egy meggyőzésben, tárgyalásban, alkudozásban tapasztalt szakemberre a lakás bemutatását és az első körös tárgyalásokat. Neki van tapasztalata arról, hogy egy vevőjelölt valóban komoly szándékú vagy sem – tehát előszűri neked az érdeklődőket.

6. Beszerzi az energiatanúsítványt

Ingatlanok eladásakor 2012 óta kötelező az energetikai tanúsítvány beszerzése. Bízd ezt is a közvetítőre, hiszen egyre több az ingatlanos, aki maga is tanúsító, vagy partneri kapcsolatban áll energiatanúsítókkal.

7. Fizeti a hirdetés díját

Ha te magad adod el az ingatlanodat, előre kell fizetned a hirdetésért. Az ingatlanos viszont megelőlegezi a hirdetés költségét, és a közvetítői díj csak a sikeres eladás után jár neki. Igaz, így valószínűleg többe fog kerülni , mintha te adtad volna fel a hirdetést.

8. Segít a szerződés aláírásában

Ha kell, a jó ingatlanközvetítő hozzáértő, felkészült és megfelelő jogosultsággal rendelkező ügyvédet ajánl. Ha szükséges, szakértő ellensúlyként képviseli a te érdekeidet a vevő ügyvédjével szemben.

Eladó vagy kiadó ingatlanod van? Add fel itt a hirdetésedet!