Hogyan Készíthet Jó Fotókat Ingatlanáról?

Az ingatlanról készült képek száma és minősége kulcsfontosságú: ettől függ, hány látogató kattint egyáltalán a hirdetésére, és ebből hány komoly érdeklődő keresi meg Önt. Segítségül összegyűjtöttük Önnek az ingatlan fotózásának legfontosabb szabályait.

1. Csak nappal fotózzon

Akkor készítse a képeket, amikor legvilágosabb a lakás. A redőnyöket húzza fel, a függönyöket húzza szét, kapcsolja fel a villanyt, és használjon vakut.

2. Legyen rend a képeken

Fotózáskor a lakás legyen tiszta, a személyes holmik, használati tárgyak ne legyenek szem előtt. A képeken ne szerepeljenek emberek vagy állatok.

3. A bútorokat húzza el

A bútorok, berendezési tárgyak helyett irányítsa a figyelmet lakása tereire, méreteire, arányaira.

4. Töltsön fel alaprajzot

Nem kell profi műszaki rajzra gondolni: elég, ha kézzel, négyzetrácsos papíron megrajzolja  az alaprajzot, és beszkenneli vagy lefotózza.

5. Mutassa be a környéket

Ha szép az utca és a ház, ha panorámás a lakás, akkor azt ne csak a szövegben jelezze, hanem legalább egy képet szánjon a bemutatására is.

6. A mobiltelefont felejtse el

A mobiltelefon kamerája nem alkalmas arra, hogy jó beltéri fotókat készítsen vele. A képek szemcsések, homályosak lesznek, és sok esetben nem is lehet beazonosítani, mit látunk a lakásból.