Hogyan Készíts Jó Fotókat Az Ingatlanodról?

Az ingatlanról készült képek száma és minősége kulcsfontosságú: befolyásolhatja, hány érdeklődő kattint egyáltalán a hirdetésedre, és ebből hány komoly érdeklődő keres meg. Segítségül összegyűjtöttük az ingatlan fotózásának legfontosabb szabályait.

1. Lehetőleg nappal fotózz

Akkor készítsd a képeket, amikor legvilágosabb a lakás. A redőnyöket húzd fel, a függönyöket húzd szét. A hangulatvilágításokat kapcsold fel, jól mutatnak a képen.

2. Legyen rend a képeken

Fotózáskor a lakás legyen tiszta, a személyes holmik, használati tárgyak ne legyenek szem előtt. A képeken ne szerepeljenek emberek vagy állatok.

3. A bútorokat húzd el

A bútorok, berendezési tárgyak helyett irányítsd a figyelmet lakása tereire, méreteire, arányaira.

4. Tölts fel alaprajzot

Nincs meg az eredeti? Nem probléma, elég, ha kézzel, négyzetrácsos papíron megrajzolod  az alaprajzot, és beszkenneled vagy lefotózod.

5. Mutasd be a környéket

Ha szép az utca és a ház, ha panorámás a lakás, akkor azt ne csak a szövegben jelezd, hanem legalább egy képet szánj annak megmutatására is.

6. Figyelj az arányokra

Vízszintesek és párhuzamosak! Figyelj, hogy ne legyenek ferdék a képek, valamint, ha feltöltöd őket a hirdetésed mellé, mindig forgasd el a fotókat, hogy a valós irányba álljanak.

Halszemoptikával és egyéb tértágító optikával inkább ne fotózz – torzítják a képet, és nem a lakás tényleges méreteit adják vissza.

Eladó vagy kiadó ingatlanod van? Add fel itt a hirdetésedet!