Mit Kell Ellenőriznie A Lakásban?

Feltétlenül tisztázza a bérlet kezdetén, milyen állapotban van a lakás. Az ismert hibákat akár meg is nevezhetik a szerződés mellékletében. Mindenképp ellenőrizze a cikkünkben szereplő részleteket.

1. Kezdje a kritikus hibákkal

Próbálja ki, hogyan nyílik és csukódik az összes ajtó és ablak, működik-e minden kulcs, le lehet-e engedni a redőnyöket. Nézze meg a festést a bútorok mögött is, főleg, ha át szeretné rendezni a lakást. Ellenőrizze, nem penészesek-e a falak, nincsenek-e be- vagy felázások. Ház vagy legfelső szinti lakás esetében járja be a padlást is.

2. A közművek és a gépesítés állapota

Nyissa meg a hideg és a meleg vizet a konyhában és a fürdőszobában is. Ellenőrizze, hogy biztonságosak-e az elektromos és gázszigetelések, megvannak-e a hitelesítő matricák, plombák a mérőórákon. Kapcsoljon fel minden villanyt és indítson el minden gépet, amit csak lehet. Működik a hűtő, a tűzhely, a mikró és a mosógép? Fűtsön be és várja meg, milyen gyorsan melegszik fel a radiátor, konvektor vagy kandalló. Mikor ellenőrizte utoljára kéményseprő vagy a gázművek a fűtési rendszer biztonságát?

3. Tárolási lehetőségek: elég hely van a lakásban?

Gondolja végig, van-e elég hely a saját holmijai tárolására. Ha a lakáshoz tartozik tároló a pincében vagy bárhol, vegye szemügyre azt is, és kérdezze meg, használhatja-e. Ellenőrizze a szobák méreteit és számoljon utána, odaférnek-e a saját bútorai, ha azokat hozná.

4. Fizikai biztonság

Gondosan ellenőrizze a bejárati ajtót, a zárakat, az ablakok rácsait. Gondolja végig, hol vannak biztonsági rések a lakáson, milyen nehéz bejutni a lakásba az erkélyen keresztül vagy a hátsó udvarból. Nem csak a valós biztonság fontos, de az is, hogy Ön biztonságban érezze magát új otthonában.