Hogyan Csaphatsz Le Gyorsan A Kiszemelt Lakásra?

Míg egy átlagos lakáskeresés hetekig, akár hónapokig is eltarthat, egy jó albérlet a hirdetés napján vagy másnapján is elkelhet. Légy résen, és fogadd meg a tippjeinket, hogy tiéd legyen a számodra legjobb albérlet!

1. Érkezz pontosan

A megjelenés pillanatától kezdve jó benyomást kell tenned. A megváratott főbérlő könnyen gondolhatja, hogy a lakbért is későn fogod fizetni. A megbeszélt időpont előtt pár perccel már legyél ott az épület előtt, hogy időben csengethess.

2. Úgy öltözz, mintha állásinterjúra mennél

Ha ismeretlen emberrel találkozunk, önkéntelenül megítéljük a ruházata alapján is. Olyan ruhát viselj, amiben kényelmesen érzed magad. Nem feltétlenül kell öltönyt vagy kosztümöt felvenned, de az öltözeted legyen rendezett és tiszta.

3. Legyen nálad készpénz a foglalóra

A főbérlőnek te mindenekelőtt vásárló vagy. Ha gyorsabban tudjod letenni a kauciót, mint a többi érdeklődő, tiéd a lakás. Egy-két havi lakbért készpénzben vigyél magaddal már az első alkalomra is.

4. Kérj ajánlást előző főbérlőidtől

Igyekezz korrektül elválni előző főbérlőidtől, mert a tőlük származó ajánlás is befolyásolhatja a lakás kiadóját. Az ajánlásnak természetesen tartalmaznia kell az ajánló elérhetőségeit is. Ha szükséges, az ajánlást nyomtasd ki, és vidd magaddal már az első találkozóra is.

5. Készülj fel rá, hogy tudd igazolni a biztos anyagi hátteredet

A főbérlő egyik legfontosabb szempontja, hogy a bérlője rendszeresen, időben fizesse a lakbért. Készülj fel rá, hogy esetleg a főbérlő kérésére dokumentumokkal tudd igazolni a biztos anyagi hátteredet. Ez lehet a munkáltatódtól kapott jövedelemigazolás, vagy egy frissen kinyomtatott számlaegyenleg.

Eladó vagy kiadó ingatlanod van? Add fel itt a hirdetésedet!