Hogyan Csaphat Le Gyorsan A Kiszemelt Lakásra?

Míg egy átlagos lakáskeresés rendszerint hónapokig is eltart, egy jó albérlet akár a hirdetés napján vagy másnapján is elkelhet. Tippjeinkkel Ön happolhatja el az álomalbérletet mások elől.

1. Érkezzen pontosan

A megjelenés pillanatától kezdve jó benyomást kell tennie. A megváratott főbérlő könnyen gondolhatja, hogy Ön a lakbért is későn fogja fizetni. A megbeszélt időpont előtt pár perccel már legyen ott az épület előtt, hogy időben csengethessen.

2. Úgy öltözzön, mintha állásinterjúra menne

Ha ismeretlen emberrel találkozunk, önkéntelenül megítéljük a ruházata alapján is. Olyan ruhát viseljen, amiben kényelmesen érzi magát, de nem kell szégyenkeznie miatta. Nem feltétlenül kell öltönyt vagy kosztümöt felvennie, de öltözete legyen rendezett és tiszta.

3. Legyen Önnél készpénz a foglalóra

A főbérlőnek Ön mindenekelőtt vásárló. Ha gyorsabban tudja letenni a kauciót, mint a többi érdeklődő, Öné a lakás. Egy-két havi lakbért vigyen magával már az első alkalomra is készpénzben.

4. Kérjen ajánlást előző főbérlőitől

Igyekezzen korrektül elválni előző főbérlőitől, mert a tőlük származó ajánlás is befolyásolhatja a lakás kiadóját. Az ajánlásnak természetesen tartalmaznia kell az ajánló elérhetőségeit is. A ajánlást nyomtassa ki, és vigye magával már az első találkozóra is.

5. Készüljön fel rá, hogy tudja igazolni biztos anyagi hátterét

A főbérlő egyik legfontosabb szempontja, hogy bérlője rendszeresen, időben fizesse a lakbért. Készüljön fel rá, hogy a főbérlő kérésére dokumentumokkal tudja igazolni a biztos anyagi hátterét. Ez lehet a munkáltatójától kapott jövedelemigazolás, vagy egy frissen kinyomtatott számlaegyenleg.