Tippek A Lakás Felkészítéséhez

Tegyél meg mindent azért, hogy a lakás a legjobb arcát mutassa, mikor a fontos látogatók érkeznek. A rendezett lakás nemcsak barátságosabb benyomást kelt, hanem tágasabbnak is tűnik. A felkészítés felér egy pár napos nagytakarítással, de megéri. Összegyűjtöttük a legfontosabb tennivalókat.

1. Rakj rendet a lakásban

Amit csak tudsz, pakolj el, a lakásban ne legyenek száradó ruhák, szennyes vagy ágynemű. Ha van olyan berendezési tárgy, amit nem hagysz a lakásban, szállítsd el, ha tudod. Ha nem laksz a lakásban, és meg tudod oldani a szállítást, ürítsd ki teljesen.

A lakószobákat érdemes felporszívózni, az ablakokat, tükröket megpucolni.

A konyhában ne maradjon elöl mosatlan edény és ételmaradék. A fürdőszobában mosd ki a mosdókagylót és a kádat, fényesítsd ki a csapot, tisztítsd meg a tükröt, és tegyél ki friss törölközőt. A WC kagylót is takarítsd ki, és helyezz el egy illatosítót.

Alapos szellőztetéssel szabadulj meg az elhasznált levegőtől, ételszagtól.

2. Fejezd be az apróbb feladatokat

Érdemes helyrehozni a lakás apró, néhány órás munkával elintézhető szépséghibáit. Rossz benyomást kelt egy falból kilógó drót vagy konnektor, egy csöpögő csap, egy hiányzó csempe vagy a feslett tapéta. Mindenhová csavarj be villanykörtét, és működjön minden kapcsoló.

3. Tegyél rendet a ház körül

Ha házat kínálsz, az évszaknak megfelelően tedd rendbe a kertet. A füvet nyírd le és gereblyézd el, a havat takarítsd el a bejárat előtt. A kertben ne legyenek eldobált szerszámok, biciklik, játékok.

4. A bejárat legyen könnyen megtalálható és hívogató

Mázold le a bejárati ajtót, ha kopott. Tegyél elé új lábtörlőt, mellé akár cserepes növényt.

Írd ki a nevedet jól olvashatóan a bejáratra és a csengőre. Ha az érdeklődő azzal tölt el hosszú perceket, hogy az ingatlant keresi, már bosszúsan érkezik a bejárásra.

Eladó vagy kiadó ingatlanod van? Add fel itt a hirdetésedet!