Tippek A Lakás Felkészítéséhez

Tegyen meg mindent azért, hogy a lakás a legjobb arcát mutassa, mikor a fontos látogatók érkeznek. A rendezett lakás nem csak barátságosabb benyomást kelt, hanem tágasabbnak is tűnik. A felkészítés felér egy pár napos nagytakarítással, de megéri. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tennivalókat.

1. Rakjon rendet a lakásban

Amit csak tud, pakoljon el. A lakásban ne legyenek száradó ruhák, szennyes vagy ágynemű. Ha van olyan berendezési tárgy, amit nem hagy a lakásban, szállítsa el. Ha nem lakja a lakást, és már meg tudja oldani a szállítást, ürítse ki teljesen.

A lakószobákat érdemes felporszívózni, az ablakokat, tükröket megpucolni.

Az érdeklődők egész biztosan benéznek a mellékhelyiségekbe is. A konyhában ne maradjon elöl mosatlan edény és ételmaradék. A fürdőszobában mossa ki a mosdókagylót és a kádat, fényesítse ki a csapot, tisztítsa meg a tükröt, és tegyen ki friss törölközőt. A WC kagylót sikálja ki, és tegyen ki illatosítót.

Alapos szellőztetéssel szabaduljon meg az elhasznált levegőtől, ételszagtól.

2. Fejezze be az apróbb feladatokat

Érdemes helyrehozni a lakás apró, néhány órás munkával elintézhető szépséghibáit. Rossz benyomást kelt egy falból kilógó drót vagy konnektor, egy csöpögő csap, egy hiányzó csempe vagy a feslett tapéta. Mindenhová csavarjon be villanykörtét, és működjön minden kapcsoló.

3. Tegyen rendet a ház körül

Ha házat kínál bérbeadásra, az évszaknak megfelelően tegye rendbe a kertet. A füvet nyírja le és gereblyézze el, a havat takarítsa el a bejárat előtt. A kertben ne legyenek eldobált szerszámok, biciklik, játékok.

4. A bejárat legyen könnyen megtalálható és hívogató

Mázolja le a bejárati ajtót, ha kopott. Tegyen elé új lábtörlőt, mellé akár cserepes növényt.

Írja ki a nevét jól olvashatóan a bejáratra és a csengőre. Ha az érdeklődő azzal tölt el hosszú perceket, hogy az ingatlant keresi, már bosszúsan érkezik a bejárásra.