Gyakran Ismételt Kérdések

Hirdetések feladása, kezelése

Hirdetésfigyelés, kapcsolatfelvétel

Elektronikus számlázás, díjbekérő, fizetési módok

További kérdéseit ide kattintva teheti fel.

1. Hogyan adhatok fel hirdetést az ingatlan.com-on?

Ingatlanhirdetését az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva, a kezelőfelületén adhatja fel.

Hirdetése feladásakor a mezőket lépésről lépésre töltse ki, és ügyeljen arra, hogy kizárólag valós adatokat adjon meg.

Ha először ad fel hirdetést az ingatlan.com-on, akkor a hirdetés feladásához regisztráció szükséges. Ehhez nyomja meg az ingatlan.com tetején található Bejelentkezés gombot, majd kattintson át a Regisztráció fülre. E-mail címe és jelszava megadása után e-mailt küldünk Önnek, amelyből aktiválhatja regisztrációját, illetve lehetősége van egy lépésben beregisztrálni az ingatlan.com-ra Facebook vagy Google profiljával. Ezt követően lépjen be az ingatlan.com-ra. Hirdetésfeladáshoz kattintson a jobb felső sarokban található Hirdetés feladása linkre!
Ha nem először ad fel hirdetést az ingatlan.com-on, akkor a hirdetésfeladást hirdetéskezelő felületről tudja elindítani. A hirdetéskezelő felület a főoldal tetején található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ingatlanhirdetés feladása alaprajzzal ingyenes. Eladó lakást 12 millióig, kiadó ingatlant havi 110 ezer forintig fotóval ingyenesen hirdethet Budapesten és Pest megyében. Értékhatár nélkül minden fotós hirdetés ingyenes a kisebb vidéki településeken. Árainkról bővebben a díjszabás oldalunkon tájékozódhat.

Lap tetejére

2. Hány hirdetést adhatok fel magánszemélyként?

Magánszemélyek számára három hónapon belül 3 ingatlanhirdetés feltöltése lehetséges, továbbá aktív állapotban sem lehet egy magánszemélynek háromnál több ingatlanhirdetése. Háromnál több hirdetést csak az office szolgáltatás keretein belül adhatnak fel.

Bővebb információk az ‘office’ szolgáltatásról.

Lap tetejére

3. Mikor jelenik meg hirdetésem az ingatlan.com-on?

Ingatlanhirdetése a legfontosabb adatok (elérhetőség, ingatlantípus, cím, méret, leírás, ár) megadása és mentése után azonnal megjelenik az ingatlan.com-on. Az ingyenes alaprajz ellenőrzést követően válik láthatóvá hirdetésében. A látogatók a hirdetését fotókkal, kiemelve a befizetés beérkezésétől láthatják. Amennyiben díjszabásunk alapján fotós hirdetése ingyenes, azonnal megjelennek a képek is.

Hirdetése – hosszabbítás nélkül – a feladástól számított 90 napig jelenik meg az oldalon.

Lap tetejére

4. Meddig látható a hirdetésem?

Hirdetése – hosszabbítás nélkül – a feladástól számított 90 napig látható. Mielőtt hirdetése lejárna, az ingatlan.com rendszere egy emlékeztető e-mailt küld Önnek a regisztrációnál megadott e-mail címre.

Lap tetejére

5. Hogyan módosíthatom, javíthatom hirdetésemet?

Hirdetését az ingatlan.com hirdetéskezelő felületén módosíthatja. A hirdetéskezelő felület az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

Lap tetejére

6. Hogyan hosszabbíthatom meg hirdetésemet?

Hirdetését az ingatlan.com hirdetéskezelő felületén keresztül hosszabbíthatja meg. A hirdetéskezelő felület az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

Lap tetejére

7. Hogyan szüneteltethetem hirdetésemet?

Hirdetését az ingatlan.com hirdetéskezelő felületén szüneteltetheti. A hirdetéskezelő felület az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

Lap tetejére

8. Hogyan törölhetem hirdetésemet?

Szüneteltetett hirdetését az ingatlan.com hirdetéskezelő felületén keresztül törölheti. A hirdetéskezelő felület az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

Lap tetejére

9. Hogyan aktiválhatom törölt hirdetésemet?

Törölt hirdetés aktiválására nincs lehetőség, csak szüneteltetett hirdetését tudja újra aktiválni a hirdetéskezelő felületen. A hirdetéskezelő felület az ingatlan.com tetején lévő sávban található Bejelentkezés linkre kattintva érhető el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

Lap tetejére

10. Milyen extra szolgáltatásokat rendelhetek meg hirdetésemhez?

Hirdetését sokkal hatékonyabbá teheti extra szolgáltatásainkkal: fotó csatolása, kiemelés, hirdetőtábla, figyelemfelkeltő felirat, Prémium Hirdetésfigyelő stb. Díjszabásunkból tájékozódhat bővebben a lehetőségekről.

Eladó ingatlana energiatanúsítványát kedvező áron és gyorsan elkészítjük. Részleteket itt olvashat.

Az extra szolgáltatásaira befizetett összeg határozza meg, hogy a találati listákban mennyire kerül előre a hirdetése. Minél több szolgáltatást rendel meg, annál hatékonyabb lehet a hirdetése.

Tekintse meg aktuális szolgáltatásainkat és árainkat!

Lap tetejére

11. Hogyan adhatok fel idegen nyelvű hirdetést?

Hirdetése automatikusan megjelenik a német és angol oldalainkon is. Hirdetéséhez idegen nyelvű szöveget (angol és/vagy német) a hirdetés feladásakor, vagy utólag is megadhat a hirdetéskezelés oldalon.
Ha nem ír sem angol, sem német nyelvű megjegyzést, akkor nem fog megjelenni szöveg az idegen nyelvű oldalakon. A hirdetés többi adatát az ingatlan.com rendszere automatikusan lefordítja a megadott nyelvekre.

Lap tetejére

12. Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek?

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra. Ezt követően, a regisztráció során megadott e-mail címre, egy linket küldünk ki, amelyre kattintva új jelszót adhat meg.

Lap tetejére

13. Hogyan használhatom a hirdetéskezelő felületet?

A hirdetéskezelő felületre az ingatlan.com tetején található Bejelentkezés linkre kattintva, a belépési neve és jelszava megadásával juthat el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a Bejelentkezés oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra.

A hirdetéskezelő felületen kezelheti hirdetéseit: módosíthatja, meghosszabbíthatja, szüneteltetheti, törölheti azokat, illetve extra szolgáltatásokat rendelhet meg hozzájuk. Itt kezelheti hirdetésfigyelőit is.

Lap tetejére

14. Szeretném felvenni a kapcsolatot a hirdetés feladójával. Mit tegyek?

Az ingatlanhirdetéseket az ingatlan.com rendszerén keresztül adják fel, de az ingatlanokról nem nálunk kell érdeklődni, hanem a hirdetés feladójánál, hiszen bővebb információval kizárólag ő tud szolgálni az ingatlanról. A hirdetés feladójának telefonos elérhetőségét a találati oldalon kiválasztott hirdetés adatlapján találja meg. Ezen kívül e-mailben is érdeklődhet a telefonszám mellett található boríték ikonra kattintva.

Lap tetejére

15. Hogyan kaphatok rendszeres tájékoztatást az engem érdeklő ingatlanokról?

Az ingatlan.com ingatlanközvetítéssel nem foglalkozik, weboldalunkon cégek és magánszemélyek helyezhetik el ingatlanhirdetéseiket, illetve kereshetnek a feladott hirdetések között.
A hirdetések közötti kereséshez a következő ingyenes kiegészítő szolgáltatásokat veheti igénybe:

Hirdetésfigyelő szolgáltatás

Az Ön által megadott ingatlanparaméterek alapján a szolgáltatás szűri az ingatlan.com-on megjelent hirdetéseket, és a választási feltételeknek megfelelőeket rendszeresen továbbítja az új hirdetéseket az Ön e-mail címére. A szolgáltatásra jelentkezve a későbbiekben már saját kezelőfelületén módosíthatja, lemondhatja aktuális hirdetésfigyelő szolgáltatását, illetve újabbakat is indíthat a jelenlegi mellett.

A szolgáltatást térítésmentesen veheti igénybe az alábbi linkre kattintva: Hirdetésfigyelő szolgáltatás. Ha már regisztrált az ingatlan.com-on, lépjen be a kezelőfelületére, ahonnan akármennyi hirdetésfigyelést indíthat, és ezeket különböző elnevezésekkel meg is különböztetheti egymástól.

Indíthat hirdetésfigyelést keresésekből kiindulva is: ha az oldalon elvégez egy keresést, a találati lista alján jelentkezhet a hirdetésfigyelőre, és innentől kezdve rendszeresen értesítjük, ha a keresésének megfelelő ingatlanok érkeztek az adatbázisunkba.

Keresés közvetítők segítségével

Az Ön által megadott ingatlanadatokat továbbítja ingatlanközvetítő partnereinknek, akik elvégzik az ingatlan keresését az Ön számára. A szolgáltatást térítésmentesen veheti igénybe az alábbi linkre kattintva: Keresés közvetítők segítségével

Lap tetejére

16. Hogyan tudok rákeresni egy hirdetésre, ha ismerem a hirdetés azonosító számát?

Ha ismeri az Önt érdeklő ingatlanhirdetés sorszámát, a következőképpen tekintheti meg a hirdetést:

  1. Nyissa meg internetböngészőjét
  2. A böngésző címsorába illessze be a következő linket:
    http://ingatlan.com/<<a hirdetés sorszáma>>
    (Például: http://www.ingatlan.com/1234567)
  3. Nyomja meg az „Enter” billentyűt

Az „Enter” megnyomása után böngészője ablakában megnyílik a keresett hirdetés „Részletes információk” oldala.
A hirdetés megkereshető úgy is, hogy a hirdetés azonosító számát megadja az ingatlan.com címlapi keresőjében az elhelyezkedés mezőben:
Azonositószámra keresés
Lap tetejére

17. Miért kerül bevezetésre az elektronikus számlázás?

Az elektronikus számlák ügyfeleinkhez történő eljuttatása elektronikus úton jóval gyorsabb és biztonságosabb, mint a hagyományos, papír alapú számlák előállítása és postázása. Környezetvédelmi szempontból is sokkal előnyösebb a számlák elektronikus előállítása és kézbesítése. Az elektronikus számla hivatalos számlának minősül, egyenértékű a papírszámlával, így bármilyen ügyintézésnél használható elektronikus formában.

Lap tetejére

18. Mi az az elektronikus számla?

Az elektronikus úton előállított és elektronikus formában tárolt számlát nevezzük elektronikus számlának. Az ingatlan.com Zrt. – az ingatlan.com üzemeltetője – az általa kiállított elektronikus számlát a számlakép elektronikus formában tárolt változatához, egy PDF dokumentumhoz csatolja. A PDF dokumentum csatolmányként tartalmazza a számla elektronikus változatát, az NAV által elfogadott XML formátumban. Az XML csatolmányt tartalmazó PDF dokumentumot az ingatlan.com Zrt. fokozott biztonságú digitális aláírással és minősített időbélyegző szolgáltatás által kiállított időbélyeggel látja el. Az ingatlan.com Zrt. az aláírt és időbélyegzett PDF dokumentumot elektronikus úton (e-mailben) juttatja el az ügyfeleinek. A hatályos jogszabályok alapján az elektronikus számla csak elektronikus formában érvényes, tehát a hitelesen aláírt elektronikus számlát tartalmazó fájlt kell megőrizni, NAV ellenőrzéskor kérés esetén azt kell bemutatni.

Lap tetejére

19. Mi az a díjbekérő, mit kell vele kezdenem?

A díjbekérő a megrendelt szolgáltatások ellenértékéről kiállított, a számlát megelőző, számlának nem minősülő dokumentum. Az ingatlan.com Zrt. a díjbekérőt – a számlákhoz hasonlóan – elektronikus formában állítja elő, és elektronikus úton (e-mailben) juttatja el az Ügyfélnek. A díjbekérőn feltüntetett ellenérték befizetését követően az ingatlan.com Zrt. a befizetett összegről kiállítja az elektronikus számlát. Amennyiben a magánszemélyek felületén adott fel hirdetést, Önnek nem kell megvárnia a díjbekérő számlát, hanem az összeg befizetése után automatikusan megkapja a regisztrált e-mail címére a kifizetett szolgáltatások ellenértékéről szóló számlát. Magánszemélyeknek díjbekérőt csak külön kérésre áll módunkban kiküldeni.

Lap tetejére

20. Az elektronikus számlát meddig kell megőriznem?

Az elektronikus számlát a papír alapú számlákkal megegyező ideig, azaz 5 évig kell megőriznie az Ügyfélnek. A számlát elektronikus formában kell megőrizni!

Lap tetejére

21. Mit tegyek, ha megsemmisül, vagy elveszik az elektronikus számla?

Amennyiben bármilyen okból megsemmisül a számla Ügyfélnél tárolt változata, úgy az ingatlan.com Zrt. azt kérésre újra el tudja küldeni. Az office előfizetők a kezelőfelületen található “Számlakezelés” menüpontban online elérhetik a számukra kiállított díjbekérőket, illetve számlákat.

Lap tetejére

22. Mit kell átadnom a könyvelőmnek: a PDF fájlt, annak kinyomtatott változatát, vagy mindkettőt?

Erre vonatkozó szabályozás nincs, így a könyvelők az elektronikus, illetve kinyomtatott változattal egyaránt dolgozhatnak.

Lap tetejére

23. Mit kell megadnom egy díjbekérő alapján történő befizetéskor?

A befizetést azzal a cégnévvel kell rendezni, amely névre a díjbekérő ki lett állítva (illetve a befizetett összeg beérkezését követően a számla is erre a névre lesz kiállítva). Díjbekérő alapján történő befizetéskor kérjük, adja meg a befizetés közleményeként a díjbekérő sorszámát. A díjbekérő sorszáma a PDF dokumentumban a Számlaszám mezőben található.

Lap tetejére

24. Az Adobe Readerben aláírással kapcsolatos figyelmeztető üzenetet kapok az elektronikus számla megnyitásakor. Mit kell tennem?

A PDF dokumentum megnyitását követően az Adobe Readerben a “Legalább egy aláírás hibás.”, illetve angol nyelvű változat esetén a “At least one signature has problems.” figyelmeztető üzenet jelenik meg. A hibaüzenet azért jelenik meg, mert az Adobe Reader nem megbízhatónak ítéli a számla aláírásához használt, a Microsec eSzigno Hitelesítés Szolgáltató által az ingatlan.com Zrt. számára kiállított tanúsítványt. A nem megbízható tanúsítványként történő megjelölés abból ered, hogy az Adobe Reader alapértelmezett beállításokkal nem a Windows tanúsítványtárat használja a digitális aláírások ellenőrzésére, hanem a saját, beépített tanúsítványtárát. Ebben a tanúsítványtárban nem szerepel a Microsec eSzigno Hitelesítés Szolgáltató, mint megbízható legfelső szintű hitelesítés szolgáltató. A probléma megoldásához az alábbi címen elérhető PDF dokumentumban szereplő, a Microsec eSzigno Hitelesítés Szolgáltató által javasolt lépéseket kell végrehajtani: http://srv.e-szigno.hu/menu/telepit/Adobe_Reader_beallitas.pdf

Lap tetejére